Fordeler med LED vekstlys

Her er litt informasjon om fordeler med LED vekstlys.

Teknologien har utviklet seg raskt de siste årene LED vekstlys er nå noe man absolutt bør ha i gartner industrien. LED-belysnings teknologi har virkelig utviklet seg, og alle bytter nå over til LED istedenfor HPS.

Uten de beste LED vekstlysene kommer du til å gå glipp av kvalitet, blomst kompakthet, raskere og kraftigere vekst med mindre energikostnader. I dag er det faktisk ingen tvil hvor stor disse fordelene med å velge riktig LED vekstlys er.

De fleste ser nå fordelene ved å investere mer på forhånd i stedet for å la deg og plantene dine betale for det i det lange løp. Nå som LED vekstlysene har blitt rimeligere enn de har vært tidligere er det mye lettere å se fordelene med å bruke LED i forhold til HPS vekstlys.

Her er noen av grunnene til at alle nå velger å bytte til de nyeste og smarteste vekstlysene på markedet.

Studier og rapporter viser at planter dyrket under LED vekstlys med hele spekteret ser sunnere og mye mer levende ut i forhold til HPS, MH, og CFL vekstlys. Dette er fordi LED vekstlys har mye bedre fargespekter som er tilpasset spesielt til disse plantene. Dette har vist seg i å resultere i akselerert vekst, sunnere, og større planter, men også forbedret rotsystem, enda flere smaker og terpen produksjon. Planter under riktig spektrum produserer også mer resin.

Selv om planter kan vokse under nesten hvilken som helst type lys, krever effektiv fotosyntese forskjellige bølgelengder og de beste LED vekstlysene gir planten det fulle spektret som imiterer soloen slik at de kan brukes fra frø til blomst.

For å vokse mest mulig effektivt, trenger mange planter lys fra det røde og blå spekteret, men også infrarød og ultrafiolett, avhengig av vekststadiet. Et kraftig LED vekstlys i fullspektrum lar deg imøtekomme plantens spesifikke behov ved å tilveiebringe de riktige fotosyntetisk aktive strålingsverdiene som planten trenger.

Vekstlys er i konstant nærhet til plantene dine og når de har lav varmeeffekt garanterer det at det ikke vil være noen skade på plantene dine, og det gjør det mulig å mindre avstand mellom vekstlyset og plantene noe som fører til mer kompakt vekst.

På grunn av LED vekstlys produserer mindre varme og man kan tilsette UV-lys, er det mindre sjanse for bakterier og muggdannelse, som deretter betyr mindre bruk av plantevernmidler og mindre miljøforurensning.

LED vekstlys er kraftige, energieffektive plantevekstlys sammenlignet med tradisjonelle HPS vekstlys som gradvis oppleves som udaterte og mindre holdbar. HPS vekstlys har ekstremt mye kortere levetid som gjør dem dyrere i det lange løpet. Varmen som sendes ut av HPS vekstlys er noen ganger god og effektiv i drivhusinnstillinger, men gjør dem lite gunstig for dyrketelt spesielt på sommeren.

LED vekstlys er fremtiden, med alle sine fordeler over HPS vekstlys oppleves de også som mye mer gunstige for miljøet. I tillegg fragir LED vekstlys mindre intens varme som påvirker fuktighet og næringskrav til planter. Den lille mengden varme som slippes ut, slippes oppover og bort fra planter i motsetning til med HPS der varmen går direkte på dem og øker bladets overflatetemperatur og noen ganger brenner plantene.

Fordeler med LED vekstlys er at det vil spare deg for energi, men det gir også en mulighet for å gi plantene dine et spekter designet for utrolig vekst!

 

Noe av det beste med LED vekstlys er holdbarhet. Hvis en lampe er bygget med kvalitetsmaterialer, kan den vare minst 10 år avhengig av hvilket vekststadium det blir brukt til. I forhold til HPS lys der man bytter pærer ofte får å oppnå best resultat er 10 år lenge hvor du ikke trenger å bekymre deg for å gjøre endringer i lys oppsettet.

Hvis du er på utkikk etter LED lys er det best å se etter lys fra USA som overholder de høyeste industristandarder, kun ved å bruke de beste komponentene og produksjonsmetodene oppnår man ønsket resutalt ved bruk av LED vekstlys.

Mange gjør feilen og kjøper billig produkter fra blant annet Kina der de ikke opprettholder disse standardene og blir veldig misfornøyde med slutt resultatet disse LED vekstlysene produserer. Hvis du ønsker mer informasjon om LED vekstlys kan du gjerne lese vår artikkel om LED vekstlys.

Belysningen du velger, må være passende for den typen planter du dyrker. Alle vekstlys vil gjøre jobben til en viss grad, men det vi og sikkert du ønsker er vekstlys som er laget for å imøtekomme spesifikke plantebehov. Ikke nøy deg med utdaterte gamle vekstlys som ikke er beregnet for plantevekst velg heller noe med varig kvalitet som er designet for å hjelpe deg og dine planter.